Проблемът с липсата на витамини е особено важен сега - в началото

...
Проблемът с липсата на витамини е особено важен сега - в началото
Коментари Харесай

5 признака за липса на витамини, които се изписват на лицето ни

Проблемът с неналичието на витамини е изключително важен сега - в началото на пролетта. Без тях се усещаме бавни, апатични и ставаме лесна цел за разнообразни вируси.

За да разберем дали тялото ни изпитва определена липса на витамини, задоволително е само да се погледнем в огледалото. На лицето ни се изписва всичко.

Редакторите на  AdMe.ru разяснят за какви признаци да следим. 

Твърде бледа кожа.  След зимата малко хора могат да се похвалят със пресен и здрав тен. Но в случай че кожата е доста бледа, значи че ни липсва витамин В12. Без него се усещаме депресирани и изтощени. За да се компенсира липсата му, би трябвало да увеличим приема на месо и морски блага. 

Суха, чуплива коса , покрита с пърхот, може да алармира за липса на биотин, витамин прочут като В7. Това става най-често след използването на антибиотици. За да се увеличи равнището му, е належащо да ядем повече месо, риба, зеленчуци, плодове, гъби, бобови растения и да забравим за диетите. 

Подпухнали очи.  Ако зачестят недоволствата ви от подуване на очите и крайниците, може би ви липсва йод, чийто източник е йодирана сол, морски блага (омари, скариди, морски водорасли), млечните артикули и хляба. 

Бледите устни  могат да са признак на недостиг на желязо. Това се удостоверява и от чести простуди и ниско кръвно налягане. Компенсирането не е мъчно. Достатъчно е да се яде повече алено месо и да откажем за известно време от продуктите с високо наличие на калций. 

Кървене от венците  може да е индикация за липса на витамин С. Това може да докара до намаляване на имунитета, болки в мускулите и костите, проблеми със зъбите. Витамин С се съдържат в цитрусовите плодове, аления пипер, шипките.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР